Eerste onderhoudsdag van 2021

Op Zaterdag 8 Maart was de eerste onderhoudsdag van MTB Zeewolde. Om 9.00 verzamelden een groep vrijwilligers bij de ingang van de jumpline om de activiteiten van deze dag te bespreken.

Er is gedurende de dag door een aantal kleine groepjes gewerkt aan het verbeteren van de route en te bouwen aan de technische trail features.

Wat hebben we gedaan?

Rockgarden

De rockgarden die vorig jaar is aangelegd – zo’n 20 meter – is voorzien van een zandlaag om zo de grote gaten tussen de stenen te voegen. Dit lijk nu nog een hele forse laag maar na een paar regenbuitjes zal dit goed verdelen, we verwachten dat we dit nog een paar keer moeten doen. 

Door de grote gaten op te vullen zal de rockgarden beter te berijden zijn (en iets vriendelijker zijn voor velgen).

North Shore

Aan het begin van het jaar hebben we een begin gemaakt aan de 50 meter lange North Shore. Op de onderhoudsdag is een begin gemaakt aan de aansluiting op de route inclusief een startplateau. Hierna zal het vooral een kwestie zijn van elementen verbinden en kleine verbeteringen maken.

Omdat de North Shore nog niet is te gebruiken hebben we de ingang afgezet met een lint. 

Herstelwerkzaamheden

Op verschillende plekken op de route zijn gaten gevuld en andere herstelwerkzaamheden uitgevoerd die nodig waren na de winter. 

Er zijn nog wat plekken waar we aan een structurelere oplossing willen werken, maar dat vergt wat meer tijd en overleg met de betrokken partijen.

Afsluiting

Zonder vrijwilligers is er geen route, dus die moeten we goed verzorgen. We hebben de dag afgesloten met een klein hapje en drankje.

Ondanks dat we ons midden in het bos bevonden is de trailcrew getrakteerd op warme bitterballen en fris drankje.

Trailcrew worden?

Wil jij ook helpen aan het onderhoud van de route? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop. 

(Elke eerste zaterdag van de maand is er een onderhoudsdag)