Over de route

welkom bij MTB route zeewolde

Startlocatie

De route ligt in de omgeving van Zeewolde in Zuidelijk Flevoland. Je kunt de route starten op twee punten. Beide locaties bieden parkeergelegenheid en direct toegang tot de start van de route waarbij er gekozen kan worden voort de korte of lange route. 

Dasselaarweg 41, 3896 LT in Zeewolde (500 meter doorrijden)

GPS coordinaten: 52.308216, 5.536424

Nulderpad, 3896 LT in Zeewolde MP Zeewolde

GPS coordinaten: 52.290481, 5.518788

Background
01

MTB Zeewolde

Startpunt "De Banken"
Dasselaarweg 41 (500m doorrijden)
3896 LT Zeewolde
[email protected]

Over de route

Singletracks in de bossen van Zeewolde

De route bestaat uit veel singletracks door het bos, gaat over het scouting landgoed met kunstmatig aangelegde verhogingen en langs het water (Wolderwijd en het Nuldernauw). Het gebrek aan echte hoogtemeters wordt gecompenseerd door stukken klei als ondergrond welke de nodige conditie vereisen wanneer het vochtig is.

0 KM
Lange route
0 KM
Korte route

Plannen

Korte termijn (komende 3 jaar)

Op korte termijn is de ambitie om de route vooral weer goed begaanbaar te krijgen en houden zodat er met plezier gebruik gemaakt kan worden van de route. Dit uit zich in de volgende uitgangspunten:

  1. De route zowel in de winter als in de zomer goed begaanbaar te houden.
      • Voorheen was de zomer vaak teveel brandnetels en bramen
      • In de winter te natte stukken
  2. Meer uitdaging en meer variatie
  3. Mogelijkheid om het parcours groter te maken
Lange termijn (3 jaar+)

Op de lange termijn is de ambitie om een volledig nieuw parcours aan te leggen (met ondersteuning van professionals). Hierbij wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de route van Harderwijk.

GRID

Waar bevind ik me op de route?

De route is zichtbaar gemaakt op een kaart (met behulp van Google Maps) en voorzien van een grid. Op basis van dit grid is de route ingedeeld in logische vlakken die lopen van A t/m  Z en 1 t/m 45

Wanneer je een vraag, opmerking of suggestie hebt over de route is het handig als je aangeeft waar op de route dit is. Hiervoor kan je gebruik maken van de kaart of via Google Maps.

Follow Us