North Shore

Met de vele regenval de afgelopen periode en een toch al wat modderige route zou je denken dat het rustig is op de mountainbikeroute in het Horsterwold, maar niets is minder waar.

Dit weekend hebben een aantal vrijwilligers een start gemaakt met het aanleggen van een nieuwe technische trail feature (TTF): bijna 50 meter North Shore!

Een North Shore is een feature gebouwd van hout. Veelal een soort ladder, drop, skinnie of andere uitdaging waarbij er wordt gereden over een houten parcours waarbij vaardigheden als balans van belang zijn.

Locatie

De North Shore is te vinden in segment L4. Nadat je de Jump Line bent gepasseerd en je linksom de bocht doorgaat vind je aan de rechterkant een berg waar je – uiteraard via een houten constructie – naar de start kan rijden.

Wordt vervolgd

Hoewel we veel vooruitgang hebben geboekt, er ligt zo’n 50 meter aan North Shore, is er nog veel werk te verzetten door de vrijwilligers. Zo liggen er nu nog veel delen los die moeten worden verankerd, moeten er nog de nodige planken worden toegevoeg,  willen we een start plateau maken en zal er kippengaas over het houten worden gelegd.

Meebouwen

Vind jij dit ook gaaf en wil je helpen met de aanleg van de North Shore (of ander onderhoud)? Meld je dan aan om onderdeel te worden van onze TrailCrew.

2 Comments

  1. […] met het ophalen van heel veel oude steiger delen die we willen gebruiken voor het maken van de north shore (een houten TTF) die al voor een heel deel is uitgezet op het stuk van de jump line, een groot deel […]

  2. […] het begin van het jaar hebben we een begin gemaakt aan de 50 meter lange North Shore. Op de onderhoudsdag is een begin gemaakt aan de aansluiting op […]

Comments are closed.