Op de route zijn er verschillende segmenten te vinden die elk hun eigen karakter hebben. 

Niet alleen worden hier individuele tijden gereden - voor de gebruikers van Strava - maar de meeste segmenten hebben ook hun eigen verhaal. 

Zo zijn er segmenten vernoemd naar de locatie op de route, een bijzondere plek of naar een vrijwilliger.

Gelderse Slenk

Lengte: 0.36 km

Strava segment: Link

Beschrijving: Bij het aanleggen van de Gelderse Slenk in 2007 is dit segment op de mountainbikeroute verhoogd en geaccidenteerd met zand dat vrijkwam bij het uitgraven van de waterpartijen. ‘Werk met werk maken‘ wordt dat genoemd.

Het ondiepe water van de Gelderse Slenk ligt binnendijks en dringt ongeveer een kilometer het land in. Het gebied is bijzonder omdat het niet alleen uit klei bestaat maar er juist veel zand voorkomt, en zelfs veen. Heel, heel vroeger was het gebied ook een moerasbos. De resten daarvan zijn nog te zien. Behalve het zwarte veen zijn er met het blote oog resten te zien van oerbomen. Meer informatie: flevopost.nl

Rick's Pad

Lengte: 1.57 km

Video: youtube.com

Strava segment: link

Beschrijving: Dit onderdeel van de route is in 2014 aangelegd door vrijwilligers Rick van der Kuijl, Gerard van der Horst en Reinald Voorn. Rene Sneijers (van Rene Sneijers Bestratingen) heeft zijn graafmachine beschikbaar gesteld waardoor deze werkzaamheden uitgevoerd konden worden.

Een mooie aanvulling op de route, een prachtig stukje singletrack met korte bochtjes door de bossen van Zeewolde. 

Arjen's berg

Lengte: 0.1 km

Strava segment: (te kort voor Strava sement)

Beschrijving: Optioneel kan er op de route over Arjen’s berg een rondje worden gemaakt. Deze “berg” begint met een korte maar pittige klim waarna er een scherpe bocht naar links wordt gemaakt in een afdaling. Een leuke technisch trail feature!

Slingerpad

Lengte: 0.33 km

Strava segment: Link

Beschrijving: Op dit stuk wordt er veel gevraagd van je stuurkunsten! Een opeenvolging van veel korte bochtjes die steeds moeilijker worden naarmate je de snelheid opvoert.

Het Vennetje

Lengte: 0.49 km

Strava segment: Link

Beschrijving: Een gedeelte van de route loopt rondom een water, ook wel “vennetje” genoemd. Een ven is een klein, meestal ondiep meer dat voorkomt op Pleistocene zandgronden. Vennen hebben wisselende waterstanden en zijn zelden groter dan enkele hectaren. Onder vennen worden uitsluitend natuurlijke wateren verstaan.

Pieter's Pad

Lengte: 0.59 km

Strava segment: Link

Beschrijving: Dit onderdeel van de route wordt met veel liefde en aandacht onderhouden door Pieter, een van de vrijwilligers van MTB Zeewolde. Pieter heeft er persoonlijk voor gezorgd dat dit “hobbelige pad” is omgetoverd tot mooie singletrack waar menig rijder met plezier gebruik van maakt.

Scoutinglandgoed Zeewolde

Lengte: 1.48km

Strava segment: link (deel een, twee en drie)

Beschrijving: Dit gedeelte van de route loopt parallel aan het in 2015 geopende scoutinglandgoed Zeewolde. De route is opgedeeld in 3 segmenten, elke gescheiden met weg/pad.