FAQ

Meest gestelde vragen

Over mountainbiken in Zeewolde

Mountainbikeroute Zeewolde is een route voor elke rijder. Ongeoefende en recreërende mountainbikers kunnen veilig en op hun eigen tempo een rondje rijden. Naar mate de berijder meer ervaren is zal het tempo omhoog gaan waardoor de route uitdagender wordt. Ook zijn er enkele technische trail features (TTF) op de route die voor wat afwisseling zorgen.

De route van Zeewolde is ook erg geschikt voor beginnende en jonge rijders. Er zijn enkele technische features waar voorbij gereden kan worden. 

We vragen elke berijder van de route – jong of oud, onervaren of ervaren – om ten alle tijden een helm te dragen tijdens het berijden van de mountainbikeroute. Dit is momenteel nog geen wettelijke verplichting.

Er is geen vignet benodigd om de route te berijden.

We delen het bos met de natuur en andere gebruikers van de paden. Dat betekend dat je op de route wandelaars (met hond), ruiters maar ook verschillende dieren kan tegenkomen. Houd hier alsjeblieft rekening mee en behandel iedereen met respect.Bij de aanleg is getracht de fiets, ruiter en wandelpaden zoveel mogelijk te scheiden maar het staat wandelaars vrij om over de route te lopen (al vragen we om dat zoveel mogelijk te voorkomen). We willen mountainbikers vragen niet van de route af te wijken tenzij anders aangegeven.

Allereerst, top! Vrijwilligers zijn het hart van elke stichting maar zeker van MTB Zeewolde, alleen samen kunnen we de route mooi houden.

Als je contact met ons opneemt – zie ook de pagina over vrijwilligers – dan wordt je toegevoegd aan een WhatsApp groep waarin we contact hebben over activiteiten en planning.

Als je iets tegenkomt op de route dat daar niet thuis hoort (denk aan een omgevallen boom, kuil of ander obstakel) dan kan je dat het melden via mail of Facebook (wat de voorkeur heeft, daar kunnen we het snelst op reageren).

Zie ook onze contact pagina.

Er zijn twee startpunten waar het mogelijk is om te parkeren met de auto.

Parkeerplaats Groepscamping De Banken

Dasselaarweg 41, 3896LT, Zeewolde (500 meter doorrijden)

GPS coordinaten: 52.308216, 5.536424

Parkeerplaats Nulderpad

Nulderpad, 3896LT, Zeewolde

GPS coordinaten: 52.290481, 5.518788

De Leeuw Tweewielers uit Zeewolde (036-5221584) in Zeewolde is van plan om mountainbikes toe te voegen aan hun verhuurvloot. Je kan het beste even contact opnemen om voor meer details.

PS: Bij het RCN park in Zeewolde is het niet langer mogelijk om mountainbikes te huren.

Op de route rijd je langs vakantiepark RCN Zeewolde. Bovenaan de dijk – aan de route – zit een restaurant met terras uitkijkend op de haven en het Wolderwijd. Een uitermate geschikte plek om even bij te komen van een rit. 

RCN Zeewolde is eenvoudig te bereiken als je geparkeerd staat bij de parkeerplaats van Groepscamping De Banken.

Op de route rijd je langs vakantiepark RCN Zeewolde. Achter de dijk – naast de route – zit een afspoelplaats voor fietsen. Deze afspoelplaats is in principe voor gasten van het vakantiepark. 

RCN Zeewolde is eenvoudig te bereiken als je geparkeerd staat bij de parkeerplaats van Groepscamping De Banken.

Het logo van MTB Zeewolde is een combinatie van het internationale MTB logo (een driehoek met twee bolletjes) en de vlag van Zeewolde (een blauwe achtergrond met drie steeds wijder wordende banen van groen-geel-groen van linksboven naar rechtsonder).

Sponsoren kan op verschillende manieren, het beste is om contact met ons op te nemen.

Kijk ook even op de sponsor pagina.

Je kan ons mailen op [email protected] Kijk voor alle contactmogelijkheden op de contact pagina.

Follow Us