Even voorstellen

Onlangs zag ik een oproep voor een secretaris voor het Stichtingsbestuur MTB Zeewolde. Als fervente gebruiker van de route, leek me dat een mooie kans om een steentje bij te dragen aan het onderhouden van dit parcours. Na een prettig gesprek met het zittend bestuur, heb ik besloten de functie als secretaris te gaan bekleden.

Een echte verjonging van het bestuur kan het nauwelijks worden genoemd, mijn bouwjaar is 1956. Vanaf 1980 heb ik gewerkt bij de Koninklijke Luchtmacht als verbindingsofficier. Bij de meeste plaatsingen in Nederland kon ik met de racefiets het woon-werkverkeer doen. Dus in de loop van de jaren heel wat kilometers fietsend afgelegd. Na 33 jaar vond de werkgever dat ik een voldoende bijdrage had geleverd aan het verdedigen van ons land en mocht/moest ik met (pre)pensioen. Dat is nu al ruim 10 jaar geleden. Daarna ben ik als ZZP’er aan de slag gegaan op het gebied van onderwijs. Alles wat technisch is, heeft mijn interesse

Nog niet zo heel lang geleden ontdekte ik het mountainbiken. Naast de route in Zeewolde probeer ik allerlei andere routes ook mee te pakken. De racefiets hangt nu wel werkeloos in de garage, eigenlijk moet ik daar ook weer wat mee gaan doen.

Ik heb een paar keer meegewerkt tijdens de onderhoudsdagen maar door allerlei redenen kwam daar een beetje de klad in. Ik wil wel proberen om daar vaker bij te zijn en desnoods enig aangepast werk te gaan doen. Vrijwilligers zijn immers lastig te vinden en soms nog lastiger vast te houden. Aan de sfeer en de catering kan dat trouwens niet liggen!

De MTB-route Zeewolde staat inmiddels stevig op de kaart en wordt goed gebruikt. Natuurlijk blijven er verbeterpuntjes en ik wil me daar graag voor inzetten en samen met vrijwilligers en alle betrokken instanties zorgen voor een mooie, goed berijdbare en onderhouden route. Ik hoop jullie met de onderhoudsdagen persoonlijk te ontmoeten.

Met sportieve groet,
Ronald Verhulst