Tijd om het stokje over te dragen

Na vier jaar actief te zijn geweest in het Stichtingsbestuur MTB Zeewolde ga ik het stokje overdragen.

In 2019 heb ik, vanuit Triatlon Vereniging Zeewolde, geholpen de Stichting op te richten om zo het bestaande MTB-parcours rechtsgeldig te maken en aansluiting te vinden bij lokale overheden en andere MTB-verenigingen. En daarnaast natuurlijk inhoud en body te geven aan het onderhouden en mogelijk uitbouwen van het parcours dat in de jaren daarvoor door vele vrijwilligers al was aangelegd maar dringend structureel onderhoud nodig had.

Terugkijkend kan ik niet anders zeggen dat dat doel samen met Gert-Jan en Sjors als bestuur en de vele vrijwilligers goed gelukt is. We praten mee in de provincie en gemeente en hebben veel contacten weten te leggen met de andere provinciale verenigingen.

Het parcours is goed aangepakt en verbeterd en er vindt nu dankzij de onderhoudscommissie en de vrijwilligers structureel onderhoud plaats. Het “verhardingsplan” met gravel is nog niet afgerond maar dat komt goed.

Voor mij als secretaris leuk om mijn steentje hieraan bij te dragen met als kroontje op het werk wel de nu al twee keer georganiseerde en succesvolle MTB wedstrijd “Fiets De Boswachter Eruit” op de Banken. Leuk om te doen en te zien dat zoveel vrijwilligers mee willen helpen om alles te realiseren en voor elkaar te maken.

Veel tijd heeft het me niet gekost. Dat kan waarschijnlijk beter door ook het (verplichte) bestuurswerk wat strakker en duidelijker te organiseren. Ik ben iets meer van de doe maar kant dus als er een opvolger gevonden kan worden die de organisatie wat beter oppakt zou dat denk ik goed zijn. Zonder dat het veel tijd hoeft te kosten.

Al met al een leuke en leerzame periode maar tijd om het stokje over te dragen aan iemand die fietsen in de natuur leuk vindt en wil bijdragen aan het voortzetten en uitbouwen van onze Stichting MTB Zeewolde.

Met sportieve groet,
Jan Douma