Weer veel werk verzet!

De onderhoudsdag zit er weer op. Er is door een enthousiaste groep vrijwilligers weer veel werk verzet.

Na de koffie is er begonnen met het maaien op het scoutingterrein. Hier was ook duidelijk te zien dat het groeiseizoen nu echt is begonnen. Gelukkig hebben we met onze nieuwe maaier gras/riet/brandnetels weer mooi kort weggemaaid. Verder is in de ochtend Rickspad verder opgeknapt. Gemaaid/ gesnoeid en gaten opgevuld met grind.

Ook is men op de Northshore verder gegaan met de uitbreiding. De rollen die er al een tijdje liggen worden nu verwerkt in een 25 meter lange misselijkmakende attractie. Helaas is deze nu voor de helft af. Dus nog niet geopend maar bekijk de video voor een  voorproefje!

Na de opnieuw voortreffelijke lunch zijn we verder gegaan met maaien vanaf het scoutingterrein richting de vennetjes. Dit is nu ook mooi kort. Bij de karpervijver zijn er 2 proefstroken van grind aangelegd. De ene met Worteldoek eronder en de ander zonder. De stroken zijn gewoon boven op het bestaande pad gelegd. De bedoeling ervan is om te kijken hoe ze zich houden en om te kijken of het wel nodig is om eerst een cunet te graven. De tijd zal het uitwijzen.

Al met al is er dus weer veel gedaan. Iedereen weer bedankt voor zijn / haar inzet.

De volgende onderhoudsdag zal zijn op zaterdag 4 juni. Wil je ons graag ondersteunen maar deelnemen aan de onderhoudsdag is niet mogelijk. Je kan ook vriend van MTB Zeewolde worden door te doneren zodat wij materialen of apparatuur kunnen aanschaffen om de route verder te verbeteren.